Κεντρική / Board Games / SOLO GAMER: Healthy Heart Hospital
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

SOLO GAMER: Healthy Heart Hospital

Καλώς ήρθατε στην καρδιολογική κλινική της Anytown, U.S.A.! Αν και οι άνθρωποι εδώ αγωνιούν για την κατάσταση της υγείας τους, συνεχίζουν να επισκέπτονται την κλινική σκεπτόμενοι ότι πράττουν έξυπνα. Έχουν ειπωθεί και γραφτεί διάφορα για την προηγούμενη διοίκηση της κλινικής, η οποία έφερε την τελευταία στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.

Εμείς λοιπόν καλούμαστε να αναλάβουμε την διοίκηση του νοσηλευτικού αυτού ιδρύματος, προσπαθώντας να ανεβάσουμε το Prestige του και να καθαρίσουμε την φήμη του. Ένα εγχείρημα που όπως θα διαπιστώσουμε στην πορεία δεν είναι και τόσο εύκολο. Θα πρέπει να διατηρήσουμε την ισορροπία μεταξύ του να βγάλουμε περισσότερα χρήματα για να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες και να φτιάξουμε νέες εγκαταστάσεις και του να προσλάβουμε καινούργιο προσωπικό που θα βοηθήσεις στις νοσηλείες. Το παιχνίδι παίζεται από 1 (φυσικά) έως και 5 παίκτες σαν συνεργατικό. Η άποψη μου βέβαια είναι ότι είναι ένα καθαρά soloπαιχνίδι που απλώς διαχειριζόμαστε πάνω από έναν χαρακτήρες. Πάμε όμως στα περιεχόμενα και να δούμε με λίγα λόγια πως παίζεται.

Όσοι γνωρίζετε την Victory Point Games καταλαβαίνετε ότι από άποψη ποιότητας περιεχομένων, το παιχνίδι υστερεί. Ένα κάπως χοντρό χαρτόνι αναπαριστά την βασική κλινική μας και χώρους και δωμάτια νοσηλείας. Επίσης θέσεις που τοποθετούμε το έξτρα προσωπικό που θα προσλάβουμε, το νεκροτομείο που στέλνουμε τους ασθενείς που απεβίωσαν και δυο trackγια τα χρήματα και τους  prestigeπόντους μας.Κάρτες που αναπαριστούν έξτρα δωμάτια που μπορούμε να φτιάξουμε, χαρακτήρες που αναπαριστούν γιατρούς με διάφορες ειδικότητες και special abilities, καθώς και κάρτες ασθενοφόρων που τραβώντας τες στην αρχή κάθε γύρου μας δείχνουν πόσοι νέοι ασθενείς εισέρχονται στην κλινική και σε τι κατάσταση βρίσκονται.  Αυτό αναπαριστάται με διάφορους χρωματιστούς κύβους και τέλος διάφορα tokens που αντιπροσωπεύουν είτε ασθενείς είτε προσωπικό που προσλαμβάνουμε είτε διάφορα abilitiesπου μπορούν να αποκτήσουν οι γιατροί μας στην διάρκεια του παιχνιδιού.

Ξεκινώντας το παιχνίδι διαλέγουμε με ποιους χαρακτήρες γιατρών θα παίξουμε ή τραβάμε στην τύχη. Ο αριθμός τους είναι πάντα 5 συν ένας administrator. Αφού φτιάξουμε και το deckτων καρτών από τις ambulance κάρτες, που στην ουσία είναι το timerτης παρτίδας και όπως μας υποδηλώνει το αρχικό setupβάλουμε και κάποιους ασθενείς στην τύχη στα δωμάτια νοσηλείας, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.

Στην αρχή κάθε γύρου τραβάμε δύο κάρτες που μας δείχνουν όπως είπαμε πόσοι και ποιοι ασθενείς εισέρχονται στην κλινική και σε τι κατάσταση βρίσκονται. Τραβάμε λοιπόν από ένα σακουλάκι στην τύχη όσους κύβους υποδηλώνονται και τους τοποθετούμε στα αντίστοιχα χρώματα στον χώρο υποδοχής της κλινικής. Η κατάστασή της ασθένειας τους μπορεί να είναι από το 1 (ένας κύβος) έως το 5. Με 1 παραπάνω από 5 ο ασθενής πεθαίνει.

Στην συνέχεια πρέπει να κάνουμε τους γύρους μας στα δωμάτια νοσηλείας για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ασθενείς μας. Για να το κάνουμε αυτό τραβάμε για κάθε ασθενή έναν κύβο στην τύχη. Αν είναι το χρώμα του τότε η κατάσταση του χειροτερεύει και ίσως και να πεθάνει οπότε τότε θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα έξοδα της κηδείας και του νεκροτομείου συν το αρνητικό prestigeπου θα υποστούμε. Αυτό υπολογίζετε ανάλογα με το σε ποιο σημείο της κλινικής βρίσκεται ο ασθενής. Δηλαδή στην υποδοχή ή στα δωμάτια ή σε χειρουργείο κτλ.

Αμέσως μετά περνάμε στις κυρίως ενέργειες μας. Τι μπορούμε να κάνουμε εδώ. Κάθε χαρακτήρας έχει 5 ενέργειες στην διάθεση του. Αυτές είναι να μετακινήσει έναν ασθενή από μία αίθουσα σε μια άλλη. πχ από την  υποδοχή  σε δωμάτιο ή από δωμάτιο σε χειρουργείο ή στην ανάρρωση.

Να προσπαθήσει για γιατρέψει κάποιον ασθενή. Αυτό γίνεται πάλι τραβώντας κύβους στην τύχη. Να πούμε εδώ ότι ο αριθμός των κύβων κάθε χρώματος μας είναι γνωστός εξαρχής και επομένως ξέρουμε πόσοι απομένουν  να τραβηχτούν οπότε μπορούμε και να ζυγίσουμε τις πιθανότητες επιτυχίας μας.Να φτιάξει ένα νέο δωμάτιο στην κλινική αν του επιτρέπει η ιδιότητα του μιας και αυτό το κάνει ο Administrator. Να εκπαιδευτεί ώστε να αποκτήσει νέες ικανότητες. Ο Administratorμπορεί επίσης να προσλάβει βοηθητικό προσωπικό, παρκαδόρους, νοσηλεύτριες κτλ.

Ο στόχος μας είναι λοιπόν φυσικά να γιατρέψουμε τους ασθενείς μας, όσο περισσότερους μπορούμε ώστε να κερδίσουμε prestige pointsκαι φυσικά να μην χρεωκοπήσουμε γιατί χάνουμε αμέσως. Όταν τραβήξουμε και τις δύο τελευταίες κάρτες και τελειώσει ο γύρος, βλέπουμε πόσο prestigeέχουμε καταφέρει να αποκτήσουμε. Οι γύροι που παίζουμε είναι 7 ή 8 (14 ή 16 κάρτες) οπότε το παιχνίδι παίζει σε μία με μιάμιση ωρίτσα.

Η τύχη σίγουρα χρειάζεται αλλά και σωστή στρατηγική. Μιλάμε για ένα πολύ απλό παιχνίδι λοιπόν από άποψη κανόνων.Αν λοιπόν ξεπεράσετε την  ποιότητα των περιεχομένων, σε σχέση πάντα με την τιμή του και θα θέλατε ένα σόλο στην συλλογή σας με θέμα την διαχείριση ενός νοσοκομείου, τότε μην διστάσετε. Θα περάσετε μια ευχάριστη ώρα!

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Δημήτρης Καραθανάσης

Δημήτρης Καραθανάσης
Ο Δημήτρης από μικρός γοητευόταν από το επιτραπέζιο παιχνίδι (ιδιαίτερα το σκάκι, που είναι και η μεγάλη του αγάπη). Όταν το 2011 ανακάλυψε ότι υπάρχουν και άλλα παιχνίδια εκτός από τα κλασσικά (Monopoly, Cluedo etc) ένιωσε σαν μικρό παιδί που του ανοίχτηκε ένας καινούργιος φανταστικός κόσμος και όπως ήταν φυσικό έπεσε με τα μούτρα σε αναζήτηση νέων επιτραπέζιων. Του αρέσουν σχεδόν όλα τα είδη πλην των ameritrash, και μάλλον τείνει περισσότερο προς τα wargames, μια κατηγορία που τον ελκύει αρκετά. Είναι πολύ χαρούμενος που μέσα από το Επιτραπαίζουμε βρήκε και άλλους ενδιαφέροντες ανθρώπους να μοιραστεί το πάθος του...

Δείτε επίσης...

WHAT’S NEW? – GKR Heavy Hitters

Όποιος σας πει ότι αυτό που τον τράβηξε αρχικά στο GKR Heavy Hitters ήταν πριν …