Κεντρική / Game / Jamaica (2007)
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

Jamaica (2007)

Stars: StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty

Βαθμολογία: 8.22

Κατάταξη: 69

Σχεδιαστής Bruno Cathala, Malcolm Braff, Sébastien Pauchon
Παίκτες 2–6
Διάρκεια 45–45 λεπτά
Ηλικίες 8
Γλώσσα Δεν υπάρχει κείμενο μέσα στο παιχνίδι
Κατηγορία Nautical (Ναυσιπλοΐας),Pirates (Πειρατές),Race (Αγώνα)
Εκδόσεις Asmodee


Το 1675, έπειτα από μια μακροχρόνια πορεία στην πειρατεία ο Henry Morgan κατάφερε να ανακηρυχθεί κυβερνήτης της Jamaica με την σαφή προϋπόθεση να αναλάβει να “καθαρίσει” την Καραϊβική από τους πειρατές! Φυσικά, όμως ο Morgan αντί να κάνει αυτό που του ανατέθηκε και το οποίο δεσμεύτηκε να κάνει, εκείνος σαν γνήσιος πειρατής έχοντας ακόμα το μικρόβιο της πειρατείας  προσκάλεσε όλους τους πρώην συνεργάτες του ξακουστούς πειρατές των 7 θαλασσών να μοιραστούν μαζί του τους καρπούς της λεηλασίας δίνοντας τους καταφύγιο. Πως όμως θα μπορούσε ο μεγάλος Henry Morgan να γιορτάσει τα 30 χρόνια της κυριαρχίας του στην Jamaica? Ένας ναυτικό αγώνας δρόμου γύρω από το νησί με πολλά λάφυρα αλλά και αναπάντεχες και ναυμαχίες μεταξύ των πειρατών φάνταζε πολύ δελεαστικό και σίγουρα θα τον έκαναν ιδιαίτερα ικανοποιημένο. Έτσι λοιπόν κάθε χρόνο σε ανάμνηση των χρυσών χρόνων που πέρασαν μαζί στο παρελθόν, ο Morgan οργάνωνε την “μεγάλη πρόκληση”, δηλαδή έναν ναυτικό αγώνα δρόμου, ικανότητας αλλά και πονηριάς, γύρω από το νησί. Στο τέλος του αγώνα ο καπετάνιος που θα τερματίσει πρώτος με τον περισσότερο χρυσό στη κατοχή του ανακηρύσσονταν και ο μεγάλος νικητής της κούρσας.

Στο Jamaica σκοπός του κάθε παίκτη είναι να ταξιδεύσει γύρω από το νησί της Jamaica και να τερματίσει στο λιμάνι  όσο πιο γρήγορα μπορεί, ενώ ταυτόχρονα να καταφέρει να συγκεντρώσει τον περισσότερο χρυσό, γιατί μην ξεχνιόμαστε ο χρυσός είναι που μετράει για τους πειρατές και όχι το ταξίδι!!! Η ζωή του πειρατή δεν είναι εύκολη και είναι μεγάλος μπελάς να οργανώνεις και να συντηρείς το καράβι σου! Πιο συγκεκριμένα χρειάζεστε χρυσό για να πληρώσετε τους φόρους του λιμανιού στα οποία θα δένετε με ασφάλεια τα πειρατικά σας στο τέλος του γύρου σας, μπαρούτι για να έχετε τα κανόνια σας γεμάτα και έτοιμα για κάθε επίδοξο πειρατή που θέλει να σας λεηλατήσει κατά τη διαδρομή, και τέλος τροφή για το πλήρωμα γιατί νηστικός πειρατής σημαίνει γκρινιάρης και επικίνδυνος για τον καπετάνιο. Κάθε φορά που οι τα πειρατικά πλοία θα συναντιούνται στο ίδιο σημείο θάλασσας γύρω από το νησί θα πρέπει να γίνεται μάχη και ο νικητής θα κλέβει όλα τα περιεχόμενα σε ένα από τα αμπάρια  από το αντίπαλο καράβι, δηλαδή είτε το χρυσό, είτε τη τροφή, είτε μπαρούτι είτε ακόμα και τους θησαυρούς που μπορεί να είχε μαζέψει. Προσοχή, όμως γιατί οι θησαυροί κρατούνται πάντα κρυφοί και μπορεί να είναι καταραμένοι, αφαιρώντας σας πόντους στο τέλος αν τους έχετε ακόμα επάνω σας.

Τo Jamaica είναι ένας ναυτικός αγώνας δρόμου με πανέμορφα γραφικά και περιεχόμενα για όλη την οικογένεια. Ετοιμαστείτε να σαλπάρετε για τα καταγάλανα νερά της Καραϊβικής και να ανακαλύψετε τους κρυμμένους θησαυρούς της Jamaica. Οργανώστε σωστά το πλήρωμα σας, εξοπλιστείτε με όλες τις απαραίτητες προμήθειες, συγκεντρώστε τον περισσότερο χρυσό στην διαδρομή και τερματίστε πρώτοι στο λιμάνι Royal για να ανακηρυχτείτε εσείς ο θρυλικός πειρατής της Jamaica.

Το 1675, έπειτα από μια μακροχρόνια πορεία στην πειρατεία ο Henry Morgan κατάφερε να ανακηρυχθεί κυβερνήτης της Jamaica με την σαφή προϋπόθεση να αναλάβει να "καθαρίσει" την Καραϊβική από τους πειρατές! Φυσικά, όμως ο Morgan αντί να κάνει αυτό που του ανατέθηκε και το οποίο δεσμεύτηκε να κάνει, εκείνος σαν γνήσιος πειρατής έχοντας ακόμα το μικρόβιο της πειρατείας  προσκάλεσε όλους τους πρώην συνεργάτες του ξακουστούς πειρατές των 7 θαλασσών να μοιραστούν μαζί του τους καρπούς της λεηλασίας δίνοντας τους καταφύγιο. Πως όμως θα μπορούσε ο μεγάλος Henry Morgan να γιορτάσει τα 30 χρόνια της κυριαρχίας του στην Jamaica? Ένας ναυτικό αγώνας δρόμου γύρω από το νησί με πολλά λάφυρα αλλά και αναπάντεχες και ναυμαχίες μεταξύ των πειρατών φάνταζε πολύ…

User Rating: Be the first one !

Κάθε καλός πειρατής-καπετάνιος που σέβεται τον εαυτό του και το γάντζο που φοράει στο χέρι, θα σας πει ότι η καλύτερη στρατηγική επίθεσης είναι η αιφνιδιαστική! Το να εμφανιστείς από το πουθενά και να σηκώσεις απότομα την πειρατική σημαία, ενώ ο αντίπαλος πλέει σε πελάγη ευτυχίας, κάνει όλη τη διαφορά!!! Πόσο μάλιστα όταν βρίσκεστε σε ναυτικό αγώνα γύρω από το καταγάλανο νησί της Jamaica και το έπαθλο που περιμένει τον νικητή δεν είναι μόνο ο αμύθητος θησαυρός αλλά πολύ περισσότερο η φήμη του θρυλικού πειρατή που τερμάτισε πρώτος! Το Jamaica είναι ένα άψογο οικογενειακό παιχνίδι, με πολλές πτυχές και γεμάτο εκπλήξεις που είναι σίγουρο ότι θα αγγίξει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς gamers με το βάθος επιλογών που προσφέρει, παρ όλη την απλότητα του. Στο πυρήνα, το Jamaica είναι ένας ναυτικός αγώνας δρόμου πειρατικών που ανταγωνίζονται με όλα τα μέσα που διαθέτουν για το ποιος θα κάνει πρώτος τον κύκλο του νησιού και θα τερματίσει στο λιμάνι Royal με τον περισσότερο χρυσό στην κατοχή του. Το Jamaica δεν είναι απλά ένας αγώνας δρόμου γιατί στην πορεία του προσφέρει πληθώρα από μάχες με τα αντίπαλα πειρατικά πλοία καθώς επίσης την ανακάλυψη ξεχασμένων θησαυρών στο δρόμο αλλά και την διαχείριση του περιορισμένου χώρου των αμπαριών που έχετε στη διάθεση σας! Κάθε αμπάρι μπορεί να συγκεντρώνει μόνο ένα είδος προμηθειών (δεν μπορείτε να φυλάτε τα τρόφιμα μαζί με το χρυσό, ούτε το χρυσό εκεί που αποθηκεύετε το μπαρούτι για τα κανόνια, φανταστείτε κανένας από τους άθλιους πειρατές του πληρώματος σας να έβαζε χρυσό αντί για μπαρούτι στα κανόνια και να έλουζε τους αντιπάλους σας με χρυσό…). Ένα πράγμα είναι σίγουρο, δεν χωράνε τα πάντα στα αμπάρια σας, και συχνά θα βρεθείτε στο δίλημμα, τι να πετάξετε στη θάλασσα, χωρίς να κινδυνέψετε μέχρι το επόμενο ασφαλές λιμάνι!!!

To Jamaica έχει αρκετό ποσοστό τύχης με ζάρια για τη μάχη και τράβηγμα καρτών για κίνηση και resources, αλλά μην αφήσετε κάτι τέτοιο να σας διώξει μακριά μιας και προσφέρει πολλά περισσότερα. Προσφέρει τακτικές αποφάσεις (ως προς το πιο ζάρι να αναθέσετε για μέρα και πιο για νύχτα) καθώς και ποια κάρτα να παίξετε όταν άλλος έχει αναθέσει τα ζάρια, και με την κάρτα αυτή να διαλέξετε αν θα φορτώσετε χρυσό, μπαρούτι ή τροφή για το ταξίδι! Όλες αυτές οι αποφάσεις μπορεί εκ πρώτης τα χαρτιά όψεως να φαίνονται απλές ωστόσο είναι ουσιώδεις και αν παίξετε τα χαρτιά σας σωστά θα σας ανταμείψουν!!! Είναι παιχνίδι στρατηγικής δεδομένου ότι καλείστε να διαλέξετε ανάμεσα στο να πλεύσετε μακριά με ευνοϊκούς ανέμους και να τερματίσετε πρώτος με το bonus χρυσού στα πόδια σας, ή μήπως καλύτερα να ψάξετε παντού για θησαυρούς ή ακόμα καλύτερα να γεμίσετε να αμπάρια σας με μπαρούτι και να ληστέψετε όποιο καράβι περνάει δίπλα σας???

Στο Jamaica βρίσκουμε κάποια από τα καλύτερα περιεχόμενα που κυκλοφορούν στην αγορά, όλα υψηλής ποιότητας ενώ υπάρχουν και κάποιοι που θα πουν (και εμείς θα συμφωνήσουμε) ότι το παιχνίδι φέρει από τις καλύτερες εικονογραφήσεις που έχουν βγει  όμορφες και πολύχρωμες ταιριάζουν γάντι στο παιχνίδι και τείνουν το φρέσκο αέρα της Jamaica αλλά και της πειρατείας να αναβλύζει άφθονος από τις χαραμάδες του ξύλινου πατώματος του πειρατικού σας. Όλα συγκλίνουν αρμονικά στο να αναδειχθεί ένα δεμένο και ευχάριστο οικογενειακό παιχνίδι ακόμα περισσότερο μέσα από το πλούσιο θέμα του. Ακόμα και το φυλλάδιο οδηγιών είναι προσεγμένο με μια πινελιά παραπάνω από ότι συνήθως, μοιάζει με χάρτη θησαυρού στο πίσω μέρος του οποίου υπάρχουν χρυσά νομίσματα!!! Γιατί σας το λέμε αυτό? Διότι εάν το βάλετε ανάποδα και αφήσετε το καπάκι ελαφρώς ανοιγμένο η εικόνα που θα έχετε μπροστά σας θα είναι αυτή ενός σεντουκιού με χρυσό!!! Ωραίο θέαμα ε??? Ένα άλλο διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο σημείο αξίζει να αναφερθεί είναι ότι αν κανείς πάρει μια τράπουλα ενός από τους πειρατές μπορεί να τις ταιριάξει σαν συνεχόμενη εικόνα τη μια δίπλα στην άλλη, αναδεικνύοντας έτσι μια ολόκληρη εικονογραφημένη ιστορία!!! Πάμε να δούμε από τι είναι φτιαγμένο το Jamaica:

 • Θέμα :                              StarStarStarStarStarStar EmptyStar EmptyStar EmptyStar EmptyStar Empty
 • Ευκολία :                         StarStarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar Empty
 • Κανόνες :                        StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Γραφικά :                        StarStarStarStarStarStarStarStarStarStar Empty
 • Περιεχόμενα :                 StarStarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar Empty
 • Διασκέδαση :                  StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty   
 • Μηχανισμοί :                  StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Πως παίζεται :                StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Στρατηγική / Τακτική :    StarStarStarStarStarStarStarStar HalfStar EmptyStar Empty
 • Συχνότητα Παιξίματος : StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty
 • Τελική Βαθμολογία :      StarStarStarStarStarStarStarStarStar EmptyStar Empty

Τι μας άρεσε:

 • απλά πανέμορφο, όταν το στήσετε στο τραπέζι κυριολεκτικά λάμπει
 • είναι σχετικά απλό και εύκολο με αρκετά μεγάλο βάθος στρατηγικής και τακτικών επιλογών
 • διασκεδαστικός αγώνας δρόμου, με μάχες, πλιάτσικο και ουσία
 • προσοχή στην λεπτομέρεια παντού τόσο στα γραφικά όσο και στα περιεχόμενα
 • εικονογραφημένο φυλλάδιο εύκολο στην ανάγνωση

Τι δεν μας άρεσε:

 • δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι άλλο παρά το γεγονός ότι έχει σηκώσει πολύ υψηλά τον πήχη για τον ανταγωνισμό, πάρα πολύ υψηλά
 • είναι σχετικά πιο δύσκολο να το βρει κανείς και η τιμή του παραμένει σταθερά υψηλή

Επίλογος: Μας αρέσει να παίζουμε παιχνίδια που δείχνουν όμορφα αλλά έχουν και ουσία και το Jamaica πέφτει ακριβώς σε αυτήν την κατηγορία! Ενώ είναι αρκετά εύκολο και στοχεύει κυρίως σε οικογένειες, περιέχει τέτοια χαρακτηριστικά που σίγουρα θα ικανοποιήσει και τους έμπειρους και απαιτητικούς παίκτες, με αρκετές επιλογές, ελαφριά διαχείριση και στο στοιχείο του αγώνα προσφέρει πολλά και πάνω από όλα διασκέδαση!!! Το Jamaica είναι ένα παιχνίδι που πάντα χαιρόμαστε να “χτυπάει” το τραπέζι μας στις συναντήσεις για επιτραπέζιο και το οποίο ποτέ δεν θα προσπεράσουμε ή θα αρνηθούμε να παίξουμε. Παράξενο καθώς έρχεται από μια εταιρεία η οποία δεν έχει ιδιαίτερη παρουσία ή εμπειρία στο χώρο, ωστόσο αποδεικνύει περίτρανα το γεγονός ότι όταν κάτι το κάνεις με όρεξη, μεράκι και αγάπη το αποτέλεσμα είναι πάντα φοβερό. Καλή πειρατεία και ας κερδίσει ο πιο πονηρός…

V.

“π(2) = πήγαινε παίξε”

Το 1675, έπειτα από μια μακροχρόνια πορεία στην πειρατεία ο Henry Morgan κατάφερε να ανακηρυχθεί κυβερνήτης της Jamaica με την σαφή προϋπόθεση να αναλάβει να "καθαρίσει" την Καραϊβική από τους πειρατές! Φυσικά, όμως ο Morgan αντί να κάνει αυτό που του ανατέθηκε και το οποίο δεσμεύτηκε να κάνει, εκείνος σαν γνήσιος πειρατής έχοντας ακόμα το μικρόβιο της πειρατείας  προσκάλεσε όλους τους πρώην συνεργάτες του ξακουστούς πειρατές των 7 θαλασσών να μοιραστούν μαζί του τους καρπούς της λεηλασίας δίνοντας τους καταφύγιο. Πως όμως θα μπορούσε ο μεγάλος Henry Morgan να γιορτάσει τα 30 χρόνια της κυριαρχίας του στην Jamaica? Ένας ναυτικό αγώνας δρόμου γύρω από το νησί με πολλά λάφυρα αλλά και αναπάντεχες και ναυμαχίες μεταξύ των πειρατών φάνταζε πολύ…

User Rating: Be the first one !
Μέσα στο κουτί θα βρείτε:
 • 1 ταμπλό που απεικονίζει με πανέμορφο τρόπο το νησί γύρω από το οποίο θα γίνει ο αγώνας
 • 66 κάρτες ενεργειών, πολύχρωμες και όμορφα εικονογραφημένες (11 για κάθε παίκτη)
 • 12 κάρτες θησαυρού
 • 80 δείκτες – χρυσά νομίσματα
 • 45 δείκτες – προμήθειες φαγητού
 • 45 δείκτες μπαρουτιού για τα κανόνια
 • 9 δείκτες θησαυρών
 • 2 ζάρια ενεργειών
 • 1 ζάρι μάχης
 • 1 πυξίδα
 • φυλλάδιο οδηγιών σε διάφορες γλώσσες
Σχεδιαστής Bruno Cathala, Malcolm Braff, Sébastien Pauchon
Εικονογράφηση Mathieu Leyssenne
Εκδόσεις Asmodee
Χρονιά 2007
Αριθμός Παικτών 2–6
Προτείνεται για 4–6 παίκτες
Διάρκεια 45–45 λεπτά
Ηλικίες 8
Εξάρτηση από γλώσσα Δεν υπάρχει κείμενο μέσα στο παιχνίδι
Κύρια Ονομασία Jamaica
Εναλλακτικές Ονομασίες
Κατηγορία Nautical (Ναυσιπλοΐας), Pirates (Πειρατές), Race (Αγώνα)
Μηχανισμοί Dice Rolling (Χρήση Ζαριών), Simultaneous Action Selection (Ταυτόχρονη Επιλογή ή Ενέργεια)
Βραβεία 2008 Tric Trac Nominee, 2008 Spiel des Jahres Recommended, 2008 Essener Feder Best Written Rules Winner
Παίξτε το Online Παίξτε το Online
Κανόνες (Αγγλικά) Κατεβάστε τους Κανόνες (Αγγλικά)
Κανόνες (Ελληνικά)
more games
Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Epitrapaizoume

Epitrapaizoume
” We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing” δηλαδή ” Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε” George Bernard Μας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας ότι λογής παιχνίδι υπάρχει με καλούς φίλους και παρέα!!! Αυτή ήταν και θα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της σελίδας. Η φιλοσοφία του Επιτραπαίζουμε είναι ότι τα παιχνίδια μας φέρνουν περισσότερο κοντά... πήγαινε παίξε

Δείτε επίσης...

Παίζουμε με το παιδί μας @Κελί 17/12/2017

ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ Ζήστε τη ψυχαγωγία μέσα από το επιτραπέζιο παιχνίδι, παίρνοντας δύσκολες …

 • JAMAICA – επεξήγηση κανόνων για παιχνίδι 2 παικτών:

  Απάντηση σε ερώτηση φίλου του epitrapaizoume.gr για το Jamaica με 2 παίκτες:

  Καλησπέρα πολύ ευχαρίστως,λοιπόν για τους 2 παίκτες, οι κανόνες ενεργοποιούν την παρουσία του μαύρου πειρατικού (εμείς καμιά φορά το χρησιμοποιούμε και σε παιχνίδι με περισσότερους παίκτες, γιατί μας δίνει πολύ περισσότερες μάχες, και αγωνία)

  Επιστρέφω στους κανόνες για 2 παίκτες:
  Το μαύρο πλοίο γίνεται το καταραμένο πλοίο φάντασμα (σκέψου το σαν το black pearl, στους πειρατές της Καραϊβικής) Στο αρχικό setup παίρνει κανονικά ταμπλό με αμπάρια, και επάνω στο ένα από τα 5 βάζουμε 5 χρυσά νομίσματα, ενώ σε ένα δεύτερο 3 χρυσά νομίσματα! Επιπλέον πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, βγάζουμε από τους θησαυρούς το κανόνι (Lady Beth) και το βάζουμε δίπλα στα αμπάρια του (αυτός ο θησαυρός, δεν μπορεί ποτέ να κλαπεί από το μαύρο πλοίο) έχει έτσι πάντα +2 στην μάχη κάνοντας το αρκετά δυνατό!!!

  Όταν όλοι οι παίκτες παίξουν στο γύρο τους, ο καπετάνιος του γύρου κινεί και το μαύρο πλοίο,μάλιστα το κινεί 2 φορές όσο δείχνουν τα ζάρια για την κάθε φορά (το ένα ζάρι πρώτα μια κίνηση και μετά το δεύτερο άλλη μια κίνηση)
  Η κίνηση του μαύρου πλοίου είναι ημιαυτόματη! Εάν το πλοίο προηγείται των άλλων πειρατικών, η κίνηση του είναι υποχρεωτικά προς τα πίσω! Εάν είναι τελευταίο στην κούρσα, πίσω από τα άλλα πειρατικά, η κίνηση του πρέπει να είναι προς τα εμπρός! Εάν είναι ανάμεσα σε άλλα πειρατικά, τότε ο καπετάνιος του γύρου αποφασίζει προς τα πού θα κινηθεί!

  Το Μαύρο πειρατικό είναι φάντασμα οπότε δεν χρειάζεται τρόφιμα για να επιβιώνει στα μέσα της θάλασσας, ή χρυσό για τα λιμάνια! Αν σταματάει σε σπηλιές μπορεί να παίρνει θησαυρό (κρυφά, οι παίκτες δεν το βλέπουν) Οι μάχες γίνονται κανονικά (ο καπετάνιος του γύρου ρίχνει το ζάρι για το μαύρο πειρατικό στη μάχη) μην ξεχνάς ότι πάντα προσθέτει +2 και αν το μαύρο πειρατικό κερδίσει άλλον παίκτη κλέβει όποιο αμπάρι ή θησαυρό από τον χαμένο θέλει (ο καπετάνιος του γύρου διαλέγει τι θα κλέψει) ωστόσο αν αποφασίσει να κλέψει π.χ. τρόφιμα από τον αντίπαλο , για να τον δυσκολέψει, δεν τα παίρνει το Μαύρο πειρατικό αλλά τα πετάει στη θάλασσα!!! Εάν κάποιος παίκτης κερδίσει σε μάχη το μαύρο πειρατικό τότε μπορεί κανονικά να κλέψει τον χρυσό από ένα από τα αμπάρια του, κάρτα θησαυρού (όχι το Lady Beth +2) ή να του δώσει κρυφά καταραμένο θησαυρό!!

  Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε καλές μάχες