Κεντρική / Board Games / FAMILY GAMES: Noah
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

FAMILY GAMES: Noah

Ο καιρός μας υποδέχεται με απότομη πτώση θερμοκρασίας και ξαφνική αλλαγή σκηνικού. Τα πρωτοβρόχια μας χτύπησαν ήδη την πόρτα και οι έντονες αλλαγές του καιρού μου έφεραν στον νου ένα παιχνίδι με πολύ βροχή, ο λόγος για το Noah.

Πρόκειται για μια ακόμη δημιουργία από τους διάσημους και πολύ αγαπημένους μου σχεδιαστές Bruno Cathala και Ludovic Maublanc. Ένα γρήγορο καρτοπαίχνιδο για 2 έως 5 παίκτες που διαρκεί μόλις 30’ και  παίζεται από ηλικίες 7 και πάνω.

Λίγα λόγια για το παιχνίδι:

Στο Noah όπως μπορείτε εύκολα να φανταστείτε, οι παίχτες προσπαθούν να σώσουν όσα περισσότερα ζευγάρια ζώων μπορούν. Η καταιγίδα έχει ξεκινήσει για τα καλά και τα νερά έχουν αρχίσει να καλύπτουν την γη! Οι παίκτες πρέπει να βιαστούν, έχουν ένα δύσκολο έργο να φέρουν εις πέρας, καθώς πρέπει να επιβιβάσουν στο καράβι όσο το δυνατόν περισσότερα ειδή ζώων λαμβάνοντας υπ όψιν το γένος και το βάρος τους. Ο Νώε βασίζεται στις επιλογές των παικτών για σωθούν τα ζώα της γης. Ωστόσο για τους παίκτες είναι σημαντικό να σώσουν τα ζώα με την μεγαλύτερη αξία δηλαδή αυτά που θα τους δώσουν περισσότερους πόντους νίκης στο τέλος του παιχνιδιού.

Πάμε να δούμε πως παίζεται το παιχνίδι:

Σε κάθε γύρο οι παίκτες ξεκινούν με 8 κάρτες ζώων στο χέρι τους, 5 πλοία τοποθετούνται  αραγμένα γύρω γύρω από το ταμπλό με ένα ζώο πάνω στο καθένα. Τυχαία κάποιος παίκτης τραβά την πάνω πάνω κάρτα από την τράπουλα και τοποθετεί  ένα ζώο πάνω σε κάθε καράβι. Ο Νώε στέκεται πάνω σε ένα από τα πλοία. Σε κάθε γύρο οι παίκτες παίζουν μια κάρτα από το χέρι τους, στο πλοίο οπού βρίσκεται ο Νώε. Η κίνηση αυτή διέπεται από 2 κανόνες 1ον το συνολικό βάρος των ζώων που βρίσκονται στο πλοίο δεν μπορεί να υπερβαίνει το 21 και 2ον τα ζώα που τοποθετούνται σε κάθε καράβι πρέπει είτε να είναι όλα του ίδιου γένους είτε να εναλλάσσονται δηλαδή ένα θηλυκό, ένα αρσενικό κ.ο.κ.. Μόλις κάποιος παίκτης τοποθετήσει ένα ζώο στο καράβι που βρίσκεται ο Νώε, τότε μετακινεί τον Νώε σε διαφορετικό καράβι ανάλογα με το γένος του ζώου που τοποθέτησε. Εάν τοποθέτησε θηλυκού γένους ζώο, ο Νώε μετακινείται σε ένα από τα δυο γειτονικά πλοία, ενώ εάν τοποθέτησε αρσενικό ζώο, τότε ο Νώε μετακινείται σε κάποιο από τα πλοία που βρίσκονται στην απέναντι πλευρά του ταμπλό. Εάν κάποιος παίκτης δεν μπορεί βάσει των 2 κανόνων που αναφέραμε παραπάνω, να τοποθετήσει κάποιο ζώο στο καράβι με τον Νώε, τότε παίρνει στο χέρι του όλα τα ζώα που έχουν ήδη επιβιβαστεί σ’ αυτό το πλοίο και έπειτα τοποθετεί ένα ζώο.

Οι παίκτες πρέπει να σκεφτούν προσεχτικά, τι ζώο θα τοποθετήσουν στο πλοίο με τον Νώε, καθώς μπορούν με την κίνηση τους είτε να επωφεληθούν οι ίδιοι, είτε να δυσκολέψουν τους συμπαίκτες τους. Συγκεκριμένα, εάν κάποιος παίκτης βάλει ένα ζώο ιδίας ράτσας με το ζώο που είχε τοποθετηθεί τελευταία σε αυτό το καράβι ανεξάρτητα από το γένος του, τότε μετακινεί τον Νώε και παίζει ξανά σ’ αυτόν τον γύρο. Επίσης, εάν κάποιος παίκτης τοποθετώντας ένα ζώο φέρει το συνολικό βάρος του πλοίου στο 21 τότε αυτό το πλοίο σαλπάρει και φεύγει απ’ την ακτή για να συναντήσει την κιβωτό. Τότε, ένα νέο πλοίο τοποθετείται στην θέση του και ο παίκτης που το προκάλεσε αυτό δίνει 1 έως και 4 κάρτες από το χέρι του στους αντιπάλους τους. Τέλος, κάποιες κάρτες ζώων έχουν ειδικές ιδιότητες. Η καμηλοπάρδαλη δίνει την δυνατότητα στον παίκτη που θα την παίξει να κρυφοκοιτάξει το χέρι του αντιπάλου και ο τρυποκάρυδος που κάνει τρύπες στο πλοίο που θα τοποθετηθεί, μειώνει το συνολικό βάρος των ζώων που θα τοποθετηθούν σ’ αυτό το πλοίο σε 13.

Ο γύρος τελειώνει μόλις κάποιος παίκτης δεν έχει καμία κάρτα στο χέρι του ή όταν και το τέταρτο πλοίο σαλπάρει για την κιβωτό. Στο τέλος του παιχνιδιού, οι παίκτες χάνουν πόντους για τις κάρτες που δεν κατάφεραν να ξεφορτωθούν. Οι πόντοι που κοστίζουν οι κάρτες που τους έμειναν στο χέρι υπολογίζονται με τα δάκρυα που απεικονίζονται πάνω στην κάθε κάρτα, τα δάκρυα αντιπροσωπεύουν την λύπη του Νώε για τα ζώα που δεν κατάφεραν να μπουν στα πλοία. Τέλος, οι παίκτες ανακατεύουν όλες τις κάρτες ζώων και ένας νέος γύρος ξεκινάει. Μετά από 3 γύρους, ο παίκτης που θα έχει καταφέρει να ξεφορτωθεί τα περισσότερα ζώα υψηλής αξίας και θα μείνει με τους λιγότερους πόντους είναι και ο νικητής του παιχνιδιού.

Ένα γρήγορο και εύκολο καρτοπαίχνιδο κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους. Η ωραία εικονογράφηση των καρτών το κάνει ιδιαίτερα προσιτό στους μικρούς μας φίλους. Για τον φθινοπωρινό και βροχερό μήνα Οκτώβριο λοιπόν, προτείνω να απολαύσετε μερικές παρτίδες Noah. Η τύχη του ζωικού βασιλείου είναι στα χέρια σας! Το νερό έχει αρχίσει να καλύπτει τα πάντα και τα ζωάκια περιμένουν να μπουν στα 4 πλοία που θα τα οδηγήσουν στην κιβωτό του Νώε. Είστε έτοιμοι να αναλάβετε την ευθύνη?

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Έλια Κεφαλά

Έλια Κεφαλά
Η Έλια έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και international marketing. Όπως μας εκμυστηρεύεται το μυστικό για να χαλαρώσει κανείς από το απαιτητικό περιβάλλον της δουλειάς, είναι ένα παιχνίδι με τους φίλους της. Έχει αδυναμία στα οικογενειακά παιχνίδια με όμορφη εικονογράφηση και πάντα ένα παιχνίδι που δείχνει όμορφο στο μάτι την τραβάει περισσότερο, ανεξάρτητα από το επίπεδο δυσκολίας. Πιστεύει ότι τα καλά επιτραπέζια παιχνίδια, αρκεί να έχουν λίγους και απλούς κανόνες, ενώ ταυτόχρονα έχει πάντα ιδιαίτερη αγάπη για τα παιχνίδια που ξεκινάς και τα παίζεις χωρίς να ακούς ιδιαίτερα πολλούς κανόνες μιας και τους μαθαίνεις στην πορεία του παιχνιδιού...

Δείτε επίσης...

Κρασί και Δηλητήριο – How to Play Video

Το Επιτραπαίζουμε ετοίμασε άλλο ένα νέο Video που μας ζητήθηκε να παρουσιάσουμε. Δείτε πρώτοι το …