Κεντρική / Board Games / FAMILY GAMES: Cottage Garden
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

FAMILY GAMES: Cottage Garden

Κάνουμε ποδαρικό, λοιπόν, στον καινούριο χρόνο με ένα παιχνίδι που σίγουρα θα μας φτιάξει την διάθεση σκορπίζοντας μεθυστικά λουλουδάτα αρώματα στο τραπέζι μας. Μια αρκετά ανοιξιάτικη πρόταση που θα γεμίσει το τραπέζι μας λουλούδια. Ο λόγος για το Cottage Garden. Ένα οικογενειακό παιχνίδι για 1 έως 4 παίκτες, ηλικίας από 8 και πάνω, με μέση διάρκεια περίπου μια ώρα.

Ανοίγοντας το κουτί σίγουρα θα εντυπωσιαστούμε από τα όμορφα και καλής ποιότητας περιεχόμενα. Τα χαριτωμένα σχέδια και τα αρκετά καλαίσθητα γραφικά, σε συνδυασμό με το παιχνιδιάρικο θέμα, δίνουν μια ευχάριστη νότα στο παιχνίδι. Τα ταμπλό του παιχνιδιού απεικονίζει έναν πολύχρωμο κήπο γεμάτο με εντυπωσιακά λουλούδια, τα οποία είναι περιτριγυρισμένα από μονοπάτια, τοίχους και ανθισμένους θάμνους. Στο παιχνίδι οι παίκτες είναι επίδοξοι κηπουροί με μοναδικό σκοπό τους να γεμίσουν τον κήπο τους με λουλούδια απ’ άκρη σ’ άκρη. Στο κήπο βέβαια μαζί με τα όμορφα λουλούδια υπάρχουν και διάφορα άλλα κηπουρικά είδη όπως ποτιστήρια και γλαστράκια ενώ δεν λείπουν και οι μικρές χαριτωμένες γατούλες.  Όλα φυσικά έχουν την ιδιαίτερη σημασία τους στο παιχνίδι.

Πιο συγκεκριμένα, στο Cottage Garden, οι παίκτες ανταγωνίζονται μεταξύ τους στην τέχνη της κηπουρικής. Κάθε παίκτης έχει υπό τον έλεγχο του δύο διαφορετικούς κηπάκους, έτοιμους να γεμίσουν λουλούδια. Κάθε φορά που κάποιος παίκτης καταφέρει να γεμίσει τον κήπο του με λουλούδια ή διάφορα άλλα αντικείμενα χωρίς να αφήσει κανένα κενό, τότε σκοράρει τους πόντους που του δίνει και το αντικαθιστά με ένα καινούριο άδειο ταμπλό κήπου, χωρίς λουλούδια. Οι παίκτες σκοράρουν πόντους για κάθε φανερό γλαστράκι και  για τις καλύπτρες λουλουδιών, που έχουν στον κήπο τους. Πάμε να δούμε λίγο πιο αναλυτικά πως παίζεται το παιχνίδι!

Αρχικά στήνουμε το παιχνίδι, τοποθετώντας στο κέντρο του τραπεζίου το ταμπλό δηλαδή την κεντρική αγορά λουλουδιών. Κάθε παίκτης παίρνει μπροστά του 2 ταμπλό κήπων. Σε κάθε γύρο, οι παίκτες συλλέγουν διάφορα παρτέρια λουλουδιών από το κεντρικό ταμπλό και τα τοποθετούν, κατ’ επιλογήν, σε έναν από τους δύο κήπους που έχουν ανοικτούς μπροστά τους.

Πως παίρνουμε τώρα λουλούδια από την αγορά… Κάθε παίκτης τοποθετεί ένα marker κηπουρού στην κεντρική αγορά. Ο κηπουρός κινείται κυκλικά γύρω απ’ την αγορά και επιλεγεί παρτέρια λουλουδιών. Ο κηπουρός του κάθε παίκτη κινείται σε κύκλο, γύρω γύρω από την κεντρική αγορά και διαλέγει παρτέρια λουλουδιών, τα οποία και τοποθετεί στο προσωπικό του κήπο. Μόλις κάποιος κηπουρός ολοκληρώσει και τον πέμπτο κύκλο γύρω από την κεντρική αγορά, τότε σηματοδοτείται ο τελευταίος γύρος, παίζεται ένας γύρος ακόμη και το παιχνίδι τελειώνει.

Για να δούμε όμως πως μετράμε το σκορ? Τα διάφορα κηπουρικά αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στους κήπους είναι αυτά που δίνουν τους πόντους νίκης. Προσοχή, όμως για να μετρήσουν στο σκοράρισμα δεν θα πρέπει να έχουν καλυφτεί από λουλούδια αλλά θα πρέπει να είναι φανερά. Έτσι λοιπόν, όπως αναφέραμε και παραπάνω, μόλις συμπληρωθεί ένας κήπος μετράμε το σκορ του δηλαδή τα γλαστράκια και τις καλύπτρες λουλουδιών που έχει και οι πόντοι νίκης σημειώνονται στο score track. Ο παίκτης που έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους από τους κήπους που ολοκλήρωσε, είναι και ο νικητής του Cottage Garden.

Ένα ευχάριστο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων, με εύκολους κανόνες και όμορφα components που το κάνουν προσιτό σε όλη την οικογένεια. Για τον μήνα Φεβρουάριο, λοιπόν, προτείνω να παίξουμε, μεταξύ άλλων φυσικά, Cottage Garden. Πολύχρωμα λουλούδια είναι έτοιμα να διακοσμήσουν τον κήπο μας! Ως φιλόδοξοι κηπουροί που είμαστε, πάμε να διαλέξουμε τα καλύτερα σχεδία, τα πιο ανθισμένα παρτέρια, να τα τοποθετήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα στον κήπο μας και να κερδίσουμε πόντους νίκης ενώ κάνουμε το χόμπι μας.

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Έλια Κεφαλά

Έλια Κεφαλά
Η Έλια έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και international marketing. Όπως μας εκμυστηρεύεται το μυστικό για να χαλαρώσει κανείς από το απαιτητικό περιβάλλον της δουλειάς, είναι ένα παιχνίδι με τους φίλους της. Έχει αδυναμία στα οικογενειακά παιχνίδια με όμορφη εικονογράφηση και πάντα ένα παιχνίδι που δείχνει όμορφο στο μάτι την τραβάει περισσότερο, ανεξάρτητα από το επίπεδο δυσκολίας. Πιστεύει ότι τα καλά επιτραπέζια παιχνίδια, αρκεί να έχουν λίγους και απλούς κανόνες, ενώ ταυτόχρονα έχει πάντα ιδιαίτερη αγάπη για τα παιχνίδια που ξεκινάς και τα παίζεις χωρίς να ακούς ιδιαίτερα πολλούς κανόνες μιας και τους μαθαίνεις στην πορεία του παιχνιδιού...

Δείτε επίσης...

FAMILY GAMES: Pie Town

Γεια σας φίλοι μου ελπίζω να καταφέρετε όλοι να ξεκλέψετε μερικές μέρες επιπλέον αδείας και …