Κεντρική / Magazine / ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΟ-ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ: Ulm
Δείτε τι καινούργιο, μόλις έφτασε...

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΟ-ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ: Ulm

Η πόλη Ulm στην νότια Γερμανία βρίσκεται στην μεγαλύτερη της άνθηση. Το χτίσιμο του τεράστιου καθεδρικού ναού στο κέντρο της πόλης είναι το γεγονός που έχει σημαδέψει την παρούσα χρονική περίοδο. Όλοι στην πόλη, σε κάθε γωνιά της μιλάνε για αυτό. Ωστόσο τα σούσουρα και οι αναφορές ξεπερνάνε τα όρια της πόλης επεκτείνονται σε ολόκληρη τη Γερμανίας και ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και του γνωστού κόσμου. Παρόλο αυτά η ολοκλήρωση του καθεδρικού δεν έχει ακόμα επιτευχθεί, κάτι που δεν εμποδίζει ωστόσο την πόλη να στέκεται στο απόγειο του πλούτου της και της φήμης της στην άκρη του κόσμου. Στο επιτραπέζιο παιχνίδι Ulm οι παίκτες προσπαθούν να επεκτείνουν την σφαίρα επιρροής τους, να πλουτίσουν και να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την βαβούρα της κεντρικής αγοράς που εκτείνεται τριγύρω από το εργοτάξιο του τρομερού αυτού καθεδρικού.

Ταξιδεύουμε σε μία μικρή, χαριτωμένη πόλη της νότιας Γερμανίας λοιπόν, που αποτελεί μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση, την πόλη Ulm. Πρόκειται για μία πόλη που καμαρώνει για δύο κατά κύριο λόγο πράγματα. Το ψηλότερο καμπαναριό στον κόσμο και το γεγονός ότι αποτελεί την γενέτειρα του πασίγνωστου φυσικού Albert Einstein.

Η πόλη είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη οικονομικά, τόσο λόγω των πολλών βιομηχανιών που εδρεύουν όσο και λόγω του γνωστού ομώνυμου πανεπιστημίου που υπάρχει εδώ. Ας γνωρίσουμε λοιπόν αυτή τη μικρή Γερμανική έκπληξη!

Δείτε την Ulm

Στο κέντρο της πόλης, βρίσκεται ο χαρακτηριστικός ναός της, το Minster. Κατασκευασμένη λίγο πριν το 1500, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εκκλησία σε γοτθικό ρυθμό, μετά από εκείνη της Κολωνίας. Το μοναδικό καμπαναριό της όμως, ξεπερνάει σε ύψος το αντίστοιχο την Κολωνίας. Για την ακρίβεια, 162 μέτρα κατασκευή, τεντώνεται επιβλητικά και επικρατεί στο όμορφο, καταπράσινο τοπίο δίπλα στον ποταμό Δούναβη! Το εσωτερικό του καθεδρικού είναι εξίσου όμορφο και αν και λίγο κλειστοφοβικό αξίζει να ανεβείτε όλα τα σκαλιά ως την οροφή και να απολαύσετε την φοβερή θέα της πόλης. Μία άλλη, επίσης ενδιαφέρουσα εκκλησία της πόλης Ulm είναι αυτή του Αγίου Ιωάννη του βαπτιστή που αν και νεότερη παρουσιάζει αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Κοντά χρονολογικά στην κατασκευή του Minster, ανεγέρθηκε και το κτίριο που στεγάζει το δημαρχείο της πόλης, επίσης γοτθικού ρυθμού. Το σιντριβάνι Fischkasten αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο εξωτερικά του κτιρίου και συμπληρώνει την ιδιαίτερη αισθητική του και τα επιβλητικά μεσαιωνικά στοιχεία του. Η πόλη περιβάλλεται από τείχη που χτίστηκαν το 1482 για να την προστατεύουν από εισβολείς. Σήμερα, εκτός από το χαρακτήρα που της προσδίδουν, την οριοθετούν και μπορεί κανείς να περπατήσει περιμετρικά στο σύνολο της Ulm, συναντώντας κατά τόπους πολλά εστιατόρια και καφέ για να επιλέξει, καθώς και πολλά παγκάκια και σημεία που απλά μπορεί κανείς να καθίσει και να απολαύσει την ηρεμία του σημείου. Περπατώντας κατά μήκος τους, θα συναντήσουμε επίσης και το κτίριο Metzgerturm, ύψους 35 μέτρων, που διαθέτει πολύ καλή θέα και μία αξιολάτρευτη βεράντα στο ανώτερο επίπεδο του. Ένα ακόμη μοναδικό σημείο ενδιαφέροντος της πόλης είναι το Kloster Wiblingen, για να πάρετε μία γερή δόση από το παρελθόν, το οποίο στεγάζει μία εκκλησία, ένα μουσείο και μία εξαιρετική βιβλιοθήκη μπαρόκ αρχιτεκτονικής που ιδρύθηκε το 1093! Εξακολουθεί να λειτουργεί, αποτελεί σημείο πολιτισμού και το εσωτερικό της είναι αναμφίβολα εντυπωσιακό.

Στη συνέχεια, βόλτα σε ένα μικρό, χαριτωμένο σπίτι που κατασκευάστηκε το 14ο αιώνα και οι κάτοικοι εδώ το ονομάζουν, The Leaning house, λόγω της κλίσης που παρουσιάζουν κάποια από τα δομικά του στοιχεία. Σήμερα, ανακαινισμένο πλέον, λειτουργεί ως ξενοδοχείο και υπόσχεται μία υπέροχη φιλοξενία. Ολόκληρη η συνοικία που βρίσκεται το συγκεκριμένο κτίριο είναι ιδιαίτερα γραφική και πολλοί την θεωρούν ως την ωραιότερη σε όλη την πόλη Ulm. Χαριτωμένα ξύλινα σπιτάκια και πολλές γλάστρες παντού συνθέτουν το σκηνικό εδώ και υπόσχονται μία διαφορετική βόλτα που θα απολαύσετε σίγουρα.

Ενδιαφέρουσα επιλογή είναι μία επίσκεψη και στο μουσείο του ψωμιού! Ολόκληρη η συναρπαστική ιστορία του ψωμιού ξετυλίγεται εδώ. Μία διαφορετική επιλογή σε μία διαφορετική πόλη! Εδώ θα μάθουμε τα πάντα για την ιστορία του ψωμιού και τους τρόπους παρασκευής τους στο πέρασμα των χρόνων. Πολλές ευφάνταστες εκθέσεις που φιλοξενούνται εδώ, θα αποσπάσουν σίγουρα την προσοχή μας. Μοιάζει τόσο ενδιαφέρον να άλλωστε να γνωρίσει κανείς μέσα από την τέχνη για το πώς ήταν για παράδειγμα το ψωμί κατά τον Μεσαίωνα. Μία δεύτερη επιλογή μουσείου, αποτελεί το μουσείο ιστορίας της Ulm.

Εδώ μεταξύ άλλων θα θαυμάσετε το ‘Lion man’, ¨ένα προϊστορικό άγαλμα που ανακαλύφθηκε το 1939 μέσα σε μία σπηλιά στη Γερμανία και είναι σύμφωνα με το υλικό του, μόνο 40000 ετών! Για να χαζέψετε την μοντέρνα αρχιτεκτονική του και να δείτε κάποια από τις εκθέσεις φωτογραφίας που φιλοξενεί, επισκεφτείτε το σύγχρονο κτίριο Stadthaus που βρίσκεται στην πλατεία του ναού Minster και φιλοξενεί διάφορες εκθέσεις. Μην παραλείψετε να δείτε το άγαλμα του Albert Einstein, που γεννήθηκε εδώ, το οποίο ομολογουμένως είναι ιδιαίτερο μια που ο διάσημος φυσικός απεικονίζεται σε μία περίεργη και αστεία πόζα.

Η πόλη προσφέρει τέλος και άλλες δραστηριότητες. Μία πολύ καλή ιδέα για βόλτα στην Ulm είναι ο κήπος με τα τριαντάφυλλα. Ένας περίπατος στον πολύχρωμο κήπο στις όχθες του Δούναβη, θα μας χαλαρώσει χωρίς αμφιβολία. Άλλη πρόταση αποτελεί το Tiergarten, που πρακτικά είναι ένας χώρος που συνδυάζει ζωολογικό κήπο, ενυδρείο και ένα συμπαθητικό πάρκο γύρω από αυτά. Εδώ υπάρχουν επίσης πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους. Τα Χριστούγεννα η πόλη βάζει τα καλά της και είναι γιορτινή και ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Σε κάθε όμως περίπτωση, η Ulm αποτελεί έναν εναλλακτικό αλλά καθόλου αδιάφορο προορισμό και μας περιμένει να γνωρίσουμε τα όμορφα δρομάκια της και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας ζώντας στους χαλαρούς ρυθμούς της!

Βρείτε τις καλύτερες τιμές, που αλλού?

Σχετικά με Γεωργία Κεφάλα

Γεωργία Κεφάλα
Η Γεωργία έχει σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός, πως μπορούσε λοιπόν να μην της αρέσουν τα παιχνίδια Δεξιοτήτων (Dexterity Games). Από τα αγαπημένα της το Villa Paletti όπου συνέχεια προσπαθεί να φτιάξει την ψηλότερη και καλύτερη "δομικά" & "στατικά" Villa :)

Δείτε επίσης...

Century Spice Road – How to Play Video

Το Επιτραπαίζουμε ετοίμασε άλλο ένα νέο Video που μας ζητήθηκε να παρουσιάσουμε. Δείτε πρώτοι το …